Advies kunstwerk Stadsdeel-Oost

geschreven op 7 Nov, 2016

In opdracht van Kunstwacht stel ik een advies op voor een kunstwerk bij een voormalige basisschool aan de Ringdijk in Stadsdeel-Oost (Amsterdam). Ik ben gevraagd de maker van het kunstwerk te achterhalen en een kunsthistorisch advies uit te brengen. Doordat het gebied aan de Ringdijk ingrijpend wordt vernieuwd, kan het kunstwerk niet op de locatie behouden blijven. 

Lees verder

Adviseur Sophia Revalidatie

geschreven op 4 Sep, 2014

In opdracht van Sophia Revalidatie inventariseer ik de kunstcollectie en geef ik advies over het toekomstige verzamelbeleid. Ook kijk ik hoe kunst een onderdeel kan worden van het revalidatieproces voor kinderen en volwassenen, door het aangaan van relaties met musea in Den Haag en omgeving. Daarnaast zal er interactieve kunst ontwikkeld worden dat toegankelijk is voor kinderen in de wijk.

Lees verder

Kunstvisie CBK
Drenthe

geschreven op 11 May, 2014

Door het CBK Drenthe ben ik gevraagd een kunstvisie te schrijven voor de kunst in de openbare ruimte, waarmee de provinciale instelling de komende jaren haar beleid op dit vlak kan uitvoeren.

Lees verder

Kunstvisie Natuurderij KeizersRande

geschreven op 20 Aug, 2013

In ieder landschap schuilt een verhaal. Ook het landgoed KeizersRande tussen Deventer en Diepenveen, herbergt een rijke historie die zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig is. In opdracht van Stichting Natuurderij KeizersRande in Diepenveen, schrijf ik een kunstvisie waaruit een aantal kunstopdrachten zullen voortvloeien die de historie en identiteit van het gebied zullen versterken.

Lees verder

Kunstopdracht Campus Woudestein

geschreven op 30 Oct, 2012

In opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw kunstwerk voor Campus Woudestein. Binnen de adviescommissie draag ik bij aan de opdrachtformulering, verslaglegging van de vergaderingen en het opstellen van een publieksplan.

Lees verder

Adviseur kunst in de openbare ruimte Deventer

geschreven op 8 Apr, 2012

Sinds maart 2012 ben ik toegetreden tot de adviesraad kunst in de openbare ruimte van de Gemeente Deventer. Naast het ontsluiten van de bestaande collectie, ben ik betrokken bij het selecteren van kunstenaars en het begeleiden van kunstopdrachten.

Lees verder

Adviseur CBK Rotterdam

geschreven op 19 Mar, 2012

In opdracht van het CBK Rotterdam beoordeel ik een deel van de collectie kunst in de openbare ruimte. Zowel oudere kunstwerken (na 1945) als recenter opgeleverde werken zal ik waarderen.

Lees verder

Adviseur Kunst en Bedrijf

geschreven op 24 Sep, 2011

In opdracht van Kunst en Bedrijf begeleid ik een traject waarbij Robbie Cornelissen een kunstwerk vervaardigt voor een Brede school in Bennekom.

Lees verder

Badgast

geschreven op 18 May, 2011

Sinds 2011 heeft de Satellietgroep in Den Haag een groepje jonge kunstcritici onder zijn hoede (i.s.m. Domein voor de Kunstkritiek), waarbij het AIR-project Badgast nader wordt onderzocht en beschreven. Als ‘peer reviewer’ ben ik aan dit project verbonden om de jonge critici van feedback te voorzien bij het schrijven van hun teksten.

Lees verder

Lid adviescommissie Provincie Noord-Brabant

geschreven op 18 Feb, 2011

Sinds 2011 ben ik lid van de adviescommissie professionele kunsten van de Provincie Noord-Brabant.
Deze adviescommissie beoordeelt incidentele subsidie aanvragen van professionele makers en instellingen op het vlak van beeldende kunst, literatuur, theater, dans en muziek.

Lees verder

Beelden Beschouwd

geschreven op 1 Jan, 2011

Rotterdam kent een lange traditie van beelden in de stad. Daar waar er nog altijd beelden bij komen, zijn andere beelden aan onderhoud toe, worden vernield of moeten door stadsvernieuwing worden herplaatst. Dit vraagt om een uitspraak over de kwaliteit en noodzaak tot het behouden van de beelden.

Lees verder

Lid selectiecommissie CBKU

geschreven op 19 Dec, 2010

In december 2010 had ik zitting in een tijdelijke selectiecommissie van het CBK Utrecht (CBKU). Hierbij beoordeelde ik projectvoorstellen van kunstenaars voor de programmering van april 2011.

Lees verder

Lid adviescommissie Programmering en Publiek

geschreven op 19 Mar, 2009

In 2009 had ik zitting in de adviescommissie Programmering en Publiek van de Provincie Noord-Holland. In deze commissie beoordeelde ik aanvragen in de disciplines erfgoed, beeldende kunst, muziek, theater en literatuur.

Lees verder

Lid adviescommissie Amersfoort

geschreven op 18 Mar, 2008

Sinds 2008 ben ik lid van de adviescommissie Beeldende kunst en vormgeving van de Gemeente Amersfoort. Binnen deze adviescommissie beoordelen we subsidieaanvragen van professionele makers en instellingen op het vlak van beeldende kunst en vormgeving.

Lees verder