Over Ruimtezicht

 

fotohoofd

Ruimtezicht is een freelance projectbureau van Floor Tinga dat zich richt op organisatie, advies en redactie voor de culturele sector.

Floor Tinga (1978) heeft ruime ervaring als organisator en producent van festivals, manifestaties en tentoonstellingen. Als een spin in het web weet ze projecten op inhoud, planning en budget tot een goed einde te brengen. Daarnaast heeft ze ervaring als adviseur beeldende kunst en vormgeving bij lokale en provinciale adviescommissies. Haar interesse gaat uit naar het verbinden van kunst- en cultuurprojecten aan andere domeinen zoals educatie, zorg, erfgoed, duurzaamheid en landschap. Artikelen van haar hand zijn verschenen in diverse tijdschriften zoals Bulletin Cultuur en School, CJP Magazine, De Architect, Kunstbeeld, Metropolis M en Museumvisie. Daarnaast heeft ze bijgedragen aan diverse (inter)nationale publicaties rond kunst en cultuur in het publieke domein.

Floor Tinga is opgeleid aan de School voor Journalistiek en de Universiteit Utrecht, waar zij zich specialiseerde in Kunstbeleid en Management en Moderne en Hedendaagse kunst.

Over Floor:

‘Floor Tinga werkte als assistent-curator voor de Noord-Holland Biënnale, die zonder haar nooit tot zo’n geweldig resultaat had geleid. Ze weet op het juiste moment wat ze moet doen en doet dat vol overgave en kracht, met grote passie voor de kunst en de mensen met wie ze werkt. Ze beschikt over de bijzondere kwaliteit om zowel op inhoudelijk, financieel en organisatorisch vlak projecten te versterken en tot een goed einde te brengen.’ – Tanja Karreman, Directeur Nieuw-Dakota, Amsterdam.

‘Floor is een gedreven en enthousiaste persoonlijkheid. Als projectleider voor kunstopdrachten in Amersfoort werkte ze doortastend en met grote betrokkenheid.’ – Carolien de Boer, Senior adviseur Beeldende Kunst, Gemeente Amersfoort.

‘Floor toont veel betrokkenheid in haar werk. Zij heeft een scherpe kijk op de zaken en weet de juiste vragen te stellen.’ – Sabrina Lindemann, Directeur Mobiel projectbureau OpTrek.