Projectleider Tentoonstellingen

geschreven op 2 Nov, 2017

  Als projectleider tentoonstellingen, versterk ik CODA op het vlak van museale presentaties. Bij CODA beleef je bijzondere verhalen. Met een bibliotheek, museum en archief onder één dak is elk verhaal een kruisbestuiving tussen literatuur, kunst en geschiedenis. Met  interactieve presentaties vertelt, bewaart en toont CODA verhalen over en van mensen.

Lees verder

Kunst Openbare Ruimte Amsterdam

geschreven op 14 Feb, 2017

In opdracht van de Gemeente Amsterdam beschrijf ik alle kunstwerken in de openbare ruimte. Deze worden gepubliceerd op de website van de gemeente en op tekstbordjes bij de kunstwerken.

Lees verder

Secretaris Kunstenaarsinitiatieven

geschreven op 8 Sep, 2016

In opdracht van de Gemeente Tilburg ben ik aangesteld als tijdelijk secretaris voor de commissie Kunstenaarsinitiatieven 2017-2020. Als begeleider van de commissie Kunstenaarsinitiatieven ben ik verantwoordelijk voor de verslaglegging en schrijf ik de adviezen.

Lees verder

Kunstcollectie Nieuw-West

geschreven op 27 Nov, 2013

In opdracht van Stadsdeel Nieuw-West inventariseer en beschrijf ik de collectie kunst in de openbare ruimte. Een deel van deze collectie maak ik zichtbaar middels teksten op de website van het stadsdeel, maar ook via informatietegels die bij de kunstwerken geplaatst worden.

Lees verder

Projectleider beeld Mulisch

geschreven op 8 Feb, 2013

Door kunstplatform 37PK ben ik aangetrokken als projectleider voor een beeld ter nagedachtenis aan de schrijver Harry Mulisch. Naast de coördinatie van de opdracht treed ik op als secretaris van de adviescommissie kunst en openbare ruimte van 37PK.

Lees verder

Nieuw-West
Open

geschreven op 3 Feb, 2013

In opdracht van Stadsdeel Nieuw-West (Amsterdam) werk ik mee aan de manifestatie Nieuw West Open, 60 jaar toekomst. Dit project viert het zestigjarig bestaan van de Westelijke Tuinsteden door aandacht te besteden aan de bestaande kunst en architectuur in dit stadsdeel. Ik ontwikkel als projectleider kunst en openbare ruimte diverse culturele participatieprojecten.

Lees verder

Lumineus Amersfoort

geschreven op 26 Jan, 2012

In opdracht van Stichting Lumineus Amersfoort, voer ik een haalbaarheidsstudie uit voor het tonen van lichtkunst en multimedia in en rond het Eemkwartier en Oliemolenkwartier in Amersfoort. Ook werk ik het artistiek inhoudelijke concept verder uit, waarbij ik een selectie van de te tonen kunstwerken zal maken.

Lees verder

Gemaal op Zuid

geschreven op 10 Nov, 2011

In opdracht van Freehouse (Jeanne van Heeswijk), Kosmopolis Rotterdam en Stichting Afri schrijf ik een projectplan voor het nieuwe initiatief dat deze drie partijen voor het Gemaal op Zuid hebben bedacht. Het plan wordt gebruikt voor de meerjarensubsidie die zij bij de Gemeente Rotterdam indienen.

Lees verder

Masterclass Stedenbouwkritiek

geschreven op 9 Nov, 2011

Tussen oktober en november 2011 nam ik deel aan de masterclass Stedenbouwkritiek georganiseerd door het Stimuleringsfonds voor Architectuur. De begeleiders van de masterclass waren Tracy Metz, Hüsnü Yegenoglu, Koos Bosma en Jelte Boeijenga.

Lees verder

De snelweg als verblijfsplek

geschreven op 8 Jun, 2011

In opdracht van het bkkc organiseerde Floor Tinga op 7 juli een lezingenmiddag over de Snelweg als Verblijfsplek. Daarnaast was zij hoofdredacteur van de eerste Snelwegkrant van Nederland die officieel in ontvangst werd genomen door Ton Venhoeven, de Rijksadviseur voor de Infrastructuur.

Lees verder

De Mobilist, de snelweg en het ommeland

geschreven op 18 Apr, 2011

In opdracht van het bkkc schrijft Floor Tinga teksten voor de tentoonstelling ‘De Mobilist, de snelweg en het ommeland’ van Melle Smets en Bram Esser.

Lees verder

Moon Life

geschreven op 13 Apr, 2011

Veertig jaar nadat de eerste mens voet op de maan zette, is het nu tijd voor een meer democratisch, artistiek en cultureel onderzoek naar de ruimte. De Moon Life Foundation, opgericht door de beeldend kunstenaar Alicia Framis, is een internationaal en interdisciplinair platform dat via kunst, architectuur, design en wetenschap een toekomstig leven op de maan onderzoekt.

Lees verder

Prettig wachten

geschreven op 28 Feb, 2011

Met het actieplan Groei op het Spoor wil het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een jaarlijkse groei van het reizen per trein realiseren met 5%. In het kader hiervan werkt Prorail aan het project ‘Prettig wachten op kleine en middelgrote stations’. Samen met het ministerie heeft Prorail een vijfentwintigtal stations geselecteerd om daar met gerichte maatregelen, het wachten te veraangenamen.

Lees verder

Schilderen met licht

geschreven op 25 Feb, 2011

De wijk Castellum is ontworpen als het nieuwe levendige centrum van Houten. Tanja Karreman is aangetrokken voor de begeleiding van een kunstopdracht in Castellum.

Lees verder

Het spoor als culturele opgave

geschreven op 25 Feb, 2011

Het spoor is een netwerk dat Nederland doorkruist. Niet alleen fysiek, maar ook in mentale zin. De spoorwegen zijn daarmee verbonden met de maatschappij en de Nederlandse geschiedenis, in voor- en in tegenspoed. De tijd lijkt rijp om meer te focussen op de zachte kant van het spoor en ‘het spoor van de toekomst’ als een cultureel maatschappelijke opgave te zien.

Lees verder

Verslag werkconferentie ‘Echt Zien’

geschreven op 24 Jan, 2011

Op donderdag 3 februari 2011 organiseerde Kunstgebouw in opdracht van de provincie Zuid-Holland in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam de werkconferentie EchtZien: De meerwaarde van kunst bij gebiedsontwikkeling.

Lees verder

Webcolumn Kunst en Openbare Ruimte

geschreven op 20 Jan, 2011

Vanaf  februari 2011 publiceert Floor Tinga columns over Kunst en de Openbare Ruimte op de website van Tubelight.

Lees verder

Collectie Zaanstad

geschreven op 1 Dec, 2010

In opdracht van de Gemeente Zaanstad inventariseert Floor Tinga ruim vierhonderd zeefdrukken afkomstig uit de BKR periode.

Lees verder